?Alcohol? Pas vanaf 18 jaar!

 

De Rijksoverheid heeft besloten om per 1 januari 2014 de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol te verhogen an 16 naar 18 jaar. Vanaf dat moment zijn jongeren onder de 18 jaar die in openbare ruimte alcohol bij zich hebben strafbaar. Dit geldt op straat, in het winkelcentrum, station, park, horeca maar ook in de sportkantine. Het maakt niet uit of de fles of het blikje open of dicht is. Jongeren kunnen hiervoor een boete krijgen.
De hoogte van de boete is vastgesteld op € 45,– voor jongeren tot 16 jaar en € voor 16- en 17-jarigen.

Ben je op 1 januari 16 of 17 jaar? Dan geldt deze nieuwe maatregel ook voor jou, totdat je 18 bent. Je mag dus geen zwak-alcoholhoudende drank zoals bier, wijn of mixdranken kopen. Sterke drank mocht al niet voor je 18de.

Wat gebeurt er in onze vereniging?

Als vereniging ondersteunen wij deze leeftijdsverhoging. Vanaf 1 januari 2014 zullen wij geen alcohol schenken aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. De barmedewerkers vragen bij twijfel om een ID-bewijs te laten zien.

De gemeente controleert of onze vereniging zich aan de wet houdt. We kunnen een boete krijgen als wij toch alcohol verkopen aan leden en bezoekers onder de 18 jaar. Ook zullen jongeren onder de 18 jaar die op het terrein of in het gebouw alcohol bij zich hebben een boete krijgen.

We hopen dat alle leden hun medewerking verlenen en begrip tonen voor onze barvrijwilligers die dit uit moeten voeren.

You may also like...